به گزارش قدس آنلاین، علی انتظاری دبیر علمی پنجمین همایش بینالمللی اربعین حسینی امروز دوشنبه(۳۱مردادماه) در نشست خبری پنجمین همایش بینالمللی اربعین حسینی که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد با بیان اینکه مهمترین هدف ما از برگزاری این همایش، آشنا کردن جامعه علمی با پدیدهی جدیدی به نام اربعین است، اظهار کرد: این پدیده تمام ابعاد زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ما را تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: موضوع اصلی این همایش «اربعین جهانی شدن مقاومت و تحولات فراملی» است که قرار به نقش پیادهروی اربعین در ارتباطات بین فرهنگی بپردازد و زمینههایی را فراهم کند که گروهی از مسلمانان که از نظر فرهنگی، سیاسی و اقلیمی دور افتادهاند این امکان را داشته باشند که به هم متصل شوند.
انتظاری بیان کرد: سیاستهای نوسازی در سدههای اخیر معطوف به این بود است که دولت ملتها شکل بگیرد و در این تقسیمبندی امت اسلامی دچار ضعف و جداشدگی قرار گرفت اما پیادهروی اربعین این فرصت را فراهم میکند تا ملتها مختلف در کنار هم با عشقورزی به تعاملات برسند.
دبیر علمی پنجمین همایش بینالمللی اربعین حسینی تاکید کرد: اربعین یک تجربه بسیار نادر است و در جهان امروز نئولیبرال که همه چیز محاسباتی است با جنس این اتفاقا کاملا متفاوت است. امروز حتی غیرشیعیان و غیرمسلمانان کنجکاو هستند به این فضا ورود پیدا کنند. اما سوال این است که در ابعاد گردشگری که همه به دنبال تفریح هستند چه اتفاقی میافتد که همه سفری را انتخاب میکنند که سختیهایی دارد.
وی افزود: اصحاب علوم انسانی و اجتماعی از این منظر به این پدیده خواهند پرداخت که چه اتفاقی باعث جذابیت اربعین شده است. خوشبختانه گرایش بیشتر مردم با سلایق مختلف فکری، فرهنگی و مذهبی هر سال در اربعین بیشتر میشود.
انتظاری یادآور شد: پنجمین همایش بینالمللی اربعین حسینی هم این فضا را فراهم میکند تا تفکر و تدبرات بیشتری نسبت به این پدیده بشود و دانشمندان داخلی و خارجی دیدگاههای خود را در این مورد به اشتراک بگذارند. همانطور که میدانید علوم اجتماعی نگاه فراملی به اربعین دارد از این رو موضوعاتی همچون تحولات جهان اسلام، اربعین و سبک زندگی، اربعین؛ فرهنگ، هنر و رسانه، اربعین؛ گروهها و سرمایههای اجتماعی، اربعین و هویت، اربعین و نیازهای معنوی، روانی و تربیتی و آسیبشناسی اربعین در این دوره همایش مورد بررسی قرار میگیرد.
به گفته وی یک نشست هم با هماهنگی ستاد اربعین در کربلا برگزار خواهیم شد که اساتید کشورهای مختلف هم قرار است در قالب سخنان کوتاه در این نشست حضور پیدا کنند. همچنین نمایشگاه عکس و معرفی آثار برگزیده سالهای گذشته و کارهای تحقیقاتی را در هم حاشیه همایش خواهیم داشت.
محمدتقی کرمی دبیر اجرایی پنجمین همایش بینالمللی اربعین نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه در این همایش تلاش براین است که رویکردهای اجتماعی اربعین بررسی شود، گفت: باتوجه به مقالاتی که در این زمینه ارسال میشود میتوان اذعان کرد که گفتمان علوم اجتماعی در این دوره برجستهتر خواهد بود.
وی ادامه داد: ما در برگزاری این همایش با ۱۰۰ پژوهشگر اربعین روبرو شدیم که این خود یک فهم بزرگ را برای ما به همراه داشت زیرا متوجه شدیم که یک پدیده جوان و نوظهور به نام اربعین تا چه اندازه مورد توجه قرار دارد.
کرمی خاطرنشان کرد: برآورد میکنیم ۱۰۰ چکیده مقاله به دبیرخانه برسد، اصل مقالات تا ۵ شهریور ارسال خواهد شد و در حال حاضر چکیده مقالات برای ما ارسال میشود زیرا تا ۱۴شهریور باید مقالات ارزیابی شود. همچنین در این همایش احتمالا ۸ پنل حضوری و غیرحضوری با حضور میهمانان داخلی و خارجی خواهیم داشت که مباحث پیرامون اربعین مورد تبادل قرار میگیرد.
در بخش پایانی این نشست، غیاثوند دبیر کمیته علمی آماری از مقالات ارسالی ارائه و گفت: دو نفر از اساتید مقالات ارسالی را تا ۷شهریور مطالعه میکنند و در نهایت کتایی با عنوان چکیده مقالات به چاپ خواهد رسید.
انتهای پیام/
منبع: ایسنا
نظر شما